tirsdag 20. september 2011

TANKER OM AKER OG VALGET I OSLO

Valgdeltagelsen i år er lav, 55,3% i Groruddalen mot 60,3% for hele Oslo. Jan Bøhler sier at de hadde satset på mye større valgdeltagelse. Det hjelper ikke at Ap har 57,2% på Gran skole når valgdeltagelsen bare er 48,5%. Veitvet skole er også dårlig med 45,6%, Stovner skole 51,4%, Stovner vgs 50,7%, Tokerud skole 51,9%.

                     Folk i Groruddalen er glade i Aker
                     og godtar ikke nedleggelse.

Oslo Ap jubler fordi de fikk 47,8% i Groruddalen mot 33,6% i hele byen - det er patetisk når de ikke vinner valget i Oslo som helhet pga. lavt fremmøte i den samme Groruddalen.

Frp i Groruddalen får 10,6% mot 7,2% i Oslo som helhet. Det er neppe tilfeldig.SV i Groruddalen får 5,0% mot 6,2% i hele byen - heller neppe tilfeldig.

At Rødt får 3,2% her mot 3,6% i hele byen er ikke lett å forklare, men et gammelt ord sier at utakk er verdens lønn.


Hvis man tenker på annonsen i siste Akers Avis Groruddalen før valget med terningkast osv. så gikk best karakter til Rødt og Frp. Jeg vil tro at mange trofaste Ap- velgere heller sitter hjemme enn å støtte erkefienden i Rødt eller Frp. Tilsvarende for SV-velgere. Men enkelte Ap-velgere har gått over til Frp, det er nok endel overgang i enkelte grupper mellom Ap og Frp. SV-folk har enten sittet hjemme eller gått over til Ap.


Alt mens Høyre her får 24,3% mot 36,1% i byen som helhet. Hver fjerde velger i Groruddalen er altså Høyrevelger, det er interessant. Det er betydelig fremgang for Høyre mange steder her. Høybråten 34,5%, Løren 31,4%, Årvoll 31,2%, Tonsenhagen 28,2% - tom. god oppslutning på Romsås og Gran med 17,2% begge steder. Ting kan tyde på at en del Ap-velgere har gått over til Høyre
.


Konklusjonen min er derfor at Aker sykehus-saken har vært medvirkende til at Fabian fortsetter som ordfører.

Over Trondheimsveien ved Linderud hang det 12.09. et banner det sto: "Tut for Fabian!" Det var flere som tutet enn det Jan Bøhler setter pris på.

Som folk i Groruddalen vet, støttet en lang rekke lokale partilag - herunder 6 lokallag av Oslo Ap - underskriftskampanjen mot nedleggelse av Aker -  - ved siden av 700 borettslag, organisasjoner, småbedrifter mv. samt hele 40.000 underskrifter fra enkeltpersoner.

Oslo Ap - for ikke å nevne Oslo SV - hadde klare vedtak om å bevare Aker som lokalsykehus. SVs ordførerkandidat sviktet jo totalt og Jan Bøhler fikk vel munnkurv. Til slutt begynte man med erindringsforskyvninger om hva Stortinget vedtok da de bestemte at Ahus skulle bygges. Sånt straffer seg. Aps og SVs velgere er ikke spesielt glemsomme eller dumme. Selv om de bor i Groruddalen.

SV og Ap gravde sin egen grav i Groruddalens grå grøfter.
.

Kun 8 av 59 mandater er fra Groruddalen og ingen fra AP eller SV snakker om Aker eller raseringen av sykehusene i Oslo.
.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar