onsdag 9. november 2011

SORIA MORIA - ET EVENTYR BLANT MANGE ANDRE

"Soria Moria" var jo bare et eventyr:

Omtrent som når visse politikere konfronteres med raseringen av oslosykehusene: Fylkeslegen er bekymret. Arbeidstilsynet er bekymret. Legeforeningen er bekymret. Alle andre er bekymret, men ikke de. De sier: "God dag, mann - økseskaft!" 
http://runeberg.org/folkeven/094.html

Fagforbundets hovedtillitsvalgte på oslosykehusene lar seg dupere både av egen arbeidsgiver og av dama som "leder" Fagforbundet i Oslo. Mens legeforeningens tillitsvalgte blir overhøvlet og truet av Gro Balas (Ap) som heldigvis gikk ut av styret. ”Dumme menn og troll til kjerringer”.

Isdronningen i Helse Sør-Øst har sitt eget eventyr: ”Jomfruen på glassberget”:
http://runeberg.org/folkeven/116.html

Helseministeren sender ut sine to dotter av noen statssekretærer for å kjempe kampen for seg, men det går DÅRLIG. De to bør pakke seg hjem til provinsen før de gjør ytterligere skade på regjeringens sykehuspolitikk. Med friskt mot setter hun derfor ut i verden selv: ”Høna som skulle til Dovre forat ikke all verden skulle forgå.”

Den blåøyde helseministeren får riper i lakken - hun bør reise hem te' Bergen. ”Lurvehette”.

Mange vil at Trond Giske skal overta. Så spørs det om tøffe trøndere gjør det no’ likar’:”Giske”:

Mens Teflon-statsministeren tror han kan slappe av frem til valget i 2013: ”Det har ingen nød med den som alle kvinnfolk er glad i.”
http://runeberg.org/folkeven/123.html

Men det spørs vel om det går likar’ med stortingsvalget i 2013 enn det gikk for Oslo Ap i kommunevalget i 2011: ”Verden lønner ikke annerledes.”
- - - - - - - - -

Ønskerepriser med Jan Bøhler, leder av Oslo Ap:

Intervju 12.11.2009 i NRK Østlandsendingen med Jan Bøhler:  "Jo, jeg er sikker på at Oslos befolkning kan stole på at Soria Moria 2-erklæringen om at lokalsykehus ikke skal legges ned - den gjelder også i Oslo, den gjelder ikke bare i distriktene." (00:49 fra start.).http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/202782

Intervju 04.12.2009 i NRK Østlandssendingen med Jan Bøhler: Hvis Kjersti Toppe kan lese, så står det en helt klar setning om at ingen lokalsykehus skal legges ned." http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6895277


Soria Moria av Theodor Kittelsen
(Kilde: Wikimedia Commons) .
.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar