fredag 8. juli 2011

SLAKTER STOLTENBERGS KREFTGARANTI

Radiumhospitalet sliter med sopp, råte, vannlekkasjer, ingen ventilasjon og plassmangel. Per Arne Olsen (FrP) reagerer kraftig.

- Hvordan skal man kunne kurere kreft under slike forhold? spør FrPs nestleder.

Slår alarm

Han peker på at det ikke er lenge siden det ble avdekket at Norges fremste kreftsykehus, Radiumhospitalet, sliter med en uholdbar situasjon.

- Arbeidstilsynet slår alarm. Men viktigere er det at disse alvorlige manglende som Radiumhospitalet sliter med, gjør det umulig å oppfylle statsminister Jens Stoltenbergs løfte om kreftgaranti på 20 dager. Den er rett og slett uten verdi, fastslår Olsen.

Kvantitet viktigst

Han minner om at Fremskrittspartiet en rekke ganger har etterlyst flere midler til et nytt bygg ved Norges ledende kreftsykehus. Videre påpeker han at Stoltenberg ikke bevilger mer penger til et kriserammet norsk helsevesen, ei heller rettigheter til pasienter som opplever at fristen brytes.

- Stoltenberg prater så flott om såkalt effektivitet og hvordan det skal løse kreftgarantien, men her er det tydelig at kvantitet går langt foran kvalitet i det rødgrønne helsevesenet, sier Olsen hoderystende.

Rødgrønn motstand

At Fremskrittspartiet i en årrekke har forslått økte bevilgninger til helseforetakene og en 48-timers garanti for diagnostisering av kreft, feies i følge Olsen under teppet av regjeringen.

- Danmark praktiserer allerede en slik løsning. Men når FrP foreslo det tilsvarende, da stemte de rødgrønne imot forslaget i Stortinget.

Garanti

Fremskrittspartiets andre nestleder finner det svært underlig at Stoltenberg kun tenker på kreft hvert fjerde år når det er valg.

- En tidsfristgaranti fra regjeringen er null verdt fordi den ikke er juridisk bindende. Dette mener også Kreftforeningen som oppfatter forsalget som useriøst, og ber helseministeren forklare hva pasientene skal gjøre når de venter lenger enn hva som er lovet fra Stoltenberg, sier Olsen.

Olsen opplyser at FrP krever at det innføres juridisk bindende rett til behandling innen 20 dager slik at pasientene gis rett til behandling – en rett som skal gjelde enten det er i utlandet eller ved et privat sykehus.


Per Arne Olsen
(Foto: frp.no)


Publisert på Frps nettsider 07.07.2011

Se: http://www.frp.no/Slakter+Stoltenbergs+kreftgaranti.d25-TMdzM48.ips
.
.
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar