onsdag 13. juli 2011

TRENGER IKKE HELSE SØR-ØST

Klassekampen  -  08.07.2011  


Stortingsrepresentant for Buskerud og finanspolitisk talsmann i Senterpartiet, Per Olaf Lundteigen er bekymret over sykehussituasjonen i hjemfylket.
- Det er veldig vanskelig for meg som stortingsrepresentant og finanspolitisk talsmann for Senterpartiet å se på at Helse Sør-Øst og statsråden ikke tar affære. Her må det komme en ny politisk beskjed for å skape ro, sier stortingsrepresentanten, som frykter for framtida til lokalsykehusene i fylket.

- Folk ønsker lokalsykehus, mens sterke krefter i Ap ønsker sentralisering. Alle skjønner at det må skje endringer, men det må skje med den forutsetningen at vi skal ha lokalsykehus, ikke forsterkete sykehjem, sier Lundteigen.

Han mener de regionale helseforetakene bør fjernes.

- Jeg ser ikke behovet for Helse Sør-Øst i framtida. De regionale helseforetakene er et unødvendig kompliserende ledd i styringsstrukturen, og helseforetakene bør legges direkte under statsråden, sier Lundteigen, som etterlyser mer politisk styring av sykehusene.

Per Olaf Lundetigen (Sp)
(Foto: Senterpartiet)
- Ringerike sykehus var inntil for få år siden regnet blant Norges beste. Da var sykehuset eid av Buskerud fylkeskommune, og dersom folk på Ringerike var misfornøyde ble det en viktig politisk sak i lokalvalgene. Slik fikk man sykehusdriften på rett kjøl igjen. Denne muligheten er ikke der nå, avslutter stortingsrepresentanten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar